Graag houd ik een pleidooi voor soep.

Waarom? Wanneer ik bij het intakegesprek naar de eetgewoonten vraag, lijkt het alsof we het soep eten verleerd hebben. Terwijl we eigenlijk allemaal graag soep eten, niet?

Soep heeft bovendien nog troeven:

  • Soep kan je direct eten maar in het hectische leven tegenwoordig kunnen we hier makkelijk een mealprep (bvb. op zondag) voorzien en hiermee een aantal porties, voor de rest van de week , in de vriezer bergen.
  • Soep zorgt al een beetje voor een verzadigd gevoel indien deze voor de hoofdmaaltijd geserveerd wordt, waar de kans op bijscheppen van die hoofdmaaltijd verkleint.
  • Heb je ’s middags weinig tijd om te eten op je werk? Neem de soep mee in de thermos en combineer dit nadien eventueel met yoghurt / stuk fruit
  • Soep bestaat hoofdzakelijk uit water en groenten en bevat essentiële voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen, anti-oxidanten en voedingsvezels. Onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding. Wedden dat je achteraf minder zal snacken?

Probeer soep altijd zelf vers te maken. Tegenwoordig vind je in de speciaalzaken soepmakers waarmee je soep in een handomdraai klaar hebt.

Sluiten