• header.jpg headermobile.jpg

Mijn deelname aan
Genk Loopt.

Ik laat me niet snel verleiden tot een competitief evenement. Maar de sportieve omgeving waarin ik vertoef, triggerde me 3 maanden geleden om een uitdaging met mezelf aan te gaan: de 10km van Genk Loopt op 8 mei.

Variatie, structuur en functionele trainingsessies

Terwijl ik nomaal gezien voor ontspannen bosloopjes ging, moest ik de 2 maanden voor mijn deelname meer variatie in mijn looptrainingen brengen. Dat vroeg enigszins ook wat structuur. En dat heeft gerendeerd, mede dankzij de loopapp Trenara.

Daarbuiten maakten functionele trainingssessies ook deel uit van de voorbereiding om blessurevrij te blijven en nog vlotter te kunnen lopen.

Mission accomplished

Ik had in maart een tijd van 41’ vooropgesteld (een beetje sociale druk mag toch ;-) ), hetgeen voor mezelf een scherpe maar haalbare tijd betekende. Zondag 8 mei was het zover: money time! Doelstelling bereikt met een tijd van 40’42”.

Daar kijk ik nu met veel voldoening op terug. En daar draait het uiteindelijk om als je naar een doel toewerkt of dat behaalt of gewoonweg sport.

Een tip die ik graag meegeef:

Als je een doelstelling hebt, zorg dat deze past in je werk-privé leven. Als jij je in allerlei bochten moet wringen om te trainen, dan wordt het een opgave en dan is de fun er gauw vanaf.

Ik weet daarom dat het voor mezelf bij zulke doelstellingen zal blijven en daarom ook niet gauw een marathon zal lopen.

Sluiten