Het zomerverlof ligt achter ons: het moment om terug structuur te brengen in ons dagelijkse leven. Dat kunnen we onder andere door terug op vaste momenten te sporten. Plan deze momenten liefst even van tevoren in je agenda, zo zal je ook om minder snel geneigd zijn om een sessie te skippen. Hieronder enkele tips die jou misschien triggeren om het sporten terug op te nemen of voor langere tijd vol te houden.

Door druk in de weer te zijn met werken, studeren en sporten, hebben partners in een relatie soms tijd tekort voor mekaar. Laat nu net samen sporten  de ultieme gelegenheid zijn om meer quality time met mekaar door te brengen.

Hier vind je 3 goede redenen om samen te sporten: 

1. Combineer je healthy en social lifegoals.

Door samen te sporten kan je namelijk ook even bijpraten met je maat of partner. En nee, dat hoeft zeker niet ten koste te gaan van de work-out zelf. Denk eens aan de warming-up, cardio training na de workout of het gezamenlijk fietsen naar het Training Center,... in enkele minuten kan je veel bijpraten. Samen maak je er een leuke uitstap van!

2. Meer engagement.

Samen afzien en grenzen verleggen, vergroot de onderlinge sociale connectie. Als je op jezelf bent aangewezen, zal je makkelijker een excuus vinden om een training uit te stellen. Spreek je met iemand af om samen te sporten, motiveer je mekaar om toch maar niet af te zeggen. Dit geeft je vriendschapsrelatie een flinke boost.

3. Haal meer plezier  uit je doelstellingen/samen trainen.

Als je samen traint, is er altijd iemand om je overwinning(en) mee te vieren. Schrijf je bijvoorbeeld samen in voor de 10 kilometer van Dwars door Hasselt en spreek 2 x per week af om te gaan lopen. Je kan dus samen ook doelen stellen en er extra van genieten wanneer jullie dit doel hebben bereikt. Zeker doen als je merkt dat je zelf misschien niet zo intrinsiek gemotiveerd bent om te sporten.

Ook een trainer kan een sportbuddy voor je zijn. 

Hij/zij zal altijd jouw stok achter de deur zijn. Bovendien hoeft personal training niet enkel 1-op 1 te zijn. Samen met je partner, kan je ook voor de 1-op 2 sessies gaan, want samen bereik je meer! Waar wacht je nog op? Whatsapp of bel je sportbuddy en prik en datum voor jullie eerstvolgende work-out!

Sluiten