Ongetraind op wintersportvakantie vertrekken, is vragen om problemen.

Want van de ene op de andere dag verg je veel van gewrichten en spieren. Wat de kans op letsels vergroot. Of je nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen, of zelfs met sneeuwschoenen gaat stappen, het maakt niet uit. Bij alle bewegingen die je bij die activiteiten maakt, gebruik je andere spieren dan in het dagelijkse leven. Of je gebruikt ze anders en veel intensiever. Vaak is je lichaam gewend om een groot aantal uur per dag passief te zitten. Het contrast met een hele dag op de latten staan is dan echt wel groot. 

Wie zich niet voorbereidt, ondervindt daar al snel de gevolgen van: stijve, stramme, vermoeide spieren, die na enkele dagen nauwelijks nog meewillen tenzij je het heel rustig aan doet  Wie intensief van zijn wintervakantie wil genieten en het risico op letsels zo klein mogelijk wil houden, doet er dan ook goed aan zich degelijk voor te bereiden. Dit is ook voornaam om het risico om ongevallen te verminderen. 

Kracht, krachtuithouding, stabiliteit, coördinatie en andere factoren...

alles komt in de skifit trainingen aan bod. Zeker bij een complete sport als het skiën werken alle spieren in het lichaam samen. Deze synergie gaan we door functionele training nabootsen. Een goede voorbereiding is geen overbodige luxe. De fun op de latten wordt met een betere conditie en fitheid uiteraard ook veel groter.

Wil jij meer beleving halen uit je skivakantie?

Destination Fit zorgt ervoor dat je met een doorgedreven 1-op-1 training op maat zo fit als een hoentje op de latten staat. Neem vrijblijvend contact op.

Sluiten