Bloating, beter bekend als het opgeblazen gevoel in je buik, kan meerdere oorzaken hebben waaronder een teveel aan dagelijkse koolhydraten (lees: pasta, granen, rijst,…) eten.

Dit heeft meerdere gevolgen:

  • Verminderde activiteit inner Core (spieren onder je bovenste buikspieren). Hierdoor ontstaat meer druk op onze ruggengraat.
  • Minder activatie van deze spieren geeft een minder goede samenwerking tussen de spieren onderling en dat heeft dan weer impact op onze beweegefficiëntie. 
  • Impact op de ademhaling. Door druk uit te oefenen op het diafragma, dat het belangrijkste ademhalingsspier is. Wanneer de buik opgezwollen is, kan dit het diafragma omhoog duwen, waardoor de longen minder ruimte hebben om volledig uit te zetten tijdens het inademen. Dit kan leiden tot oppervlakkige ademhaling
  • Ongemakkelijk gevoel tijd ens het sporten

 

Op onderstaande foto's haal ik ‘bloating’ aan. De persoon werd in de rechter foto niet gevraagd ‘recht’ te staan of de buik in te trekken.

Bij de persoon op de voor-na foto’s kwamen er een aantal punten naar boven, waar we meteen mee aan de slag gegaan zijn, met gekend resultaat.

Is bloating jou ook bekend en wil je hiermee aan de slag?

Contacteer me voor een vrijblijvend intakegesprek.

Sluiten