• header.jpg headermobile.jpg

Bloating / bloated belly

Maak komaf met dat opgeblazen gevoel

Je herkent het wel: een bord spaghetti smaakt wel eens naar meer. Je neemt nog een portie. En een kwartier later lig je in de zetel uit te buiken. Op dat moment voel je dat de energie behoorlijk uit je lijf gezogen wordt. 

Maar hoe komt dat?

Producten als brood, pasta en aardappelen lijken onschuldig. Maar als je deze koolhydraten meerdere malen op een dag consumeert, voel je meteen impact op je energie niveau (dat zakt) en goed gevoel. Dat je een extra bord neemt, komt doordat gluten een bepaalde morfine-achtige structuur hebben en dus een beetje verslavend werken.

Graanproducten zijn in feite geen menseneten (evolutionair gezien). Ze lokken ontstekingen uit in je spijsverteringsstelsel hetgeen een impact heeft op je energie niveau.

Moet je deze koolhydraten volledig skippen?

Dat zal ik niet beweren. Ze hebben bouwstoffen die je lichaam nodig heeft, zeker als je duursporter bent. Maar je kan de consumptie ervan dus wel beperken. En dat geeft bovendien meer activatie van je innercore spieren (de spieren onder je bovenste buikspieren).

Minder activatie geeft een minder goede samenwerking tussen de spieren onderling en dat heeft dan weer zijn impact op onze beweegefficiëntie.

Bij deze begrijp je nu ook beter wat ik wil zeggen met de term ‘bloating buik’ bij de voor-na foto’s en waarom het beter/aangenamer is hiermee niet geconfronteerd te worden.

Sluiten