Meer dan ooit beseffen we dat we zorg voor ons lijf moeten dragen. Velen onder ons worden overvallen door stress met het virus in de buurt. Deze stress heeft een negatieve impact op ons immuunsysteem. Graag geef ik je 8 tips om hier meer controle over te krijgen zodat je immuunsysteem er niet onder lijdt:

  1. Voorzie jezelf van je gezonde voeding. Uiteindelijk weet iedereen wat gezond is en wat niet. Probeer zo min mogelijk voor bewerkte producten te gaan.  Denk hierbij ook aan het principe: kwaliteit boven kwantiteit!
  2. Probeer zoveel mogelijk buiten in het zonlicht te komen (ook als dat er niet is). 
  3. Stel je ‘s avonds niet teveel bloot aan het blauwlicht van je tv of smartphone. 
  4. Zorg voor voldoende slaap
  5. Blijf gehydrateerd, drink genoeg water en vermijd dranken waar alcohol of cafeïne in zit (die laatsten zorgen voor dehydratatie)
  6. Zeker niet stoppen met sporten nu de fitnesscentra gesloten zijn. Bij deze zal ik je de komende dagen voorzien van enkele home-workouts.  Met sporten pomp je zuurstof in je lijf. Van virussen is geweten dat ze vooral aarden in zuurstof arme omgevingen in je lijf.
  7. Probeer tijd te vinden om je te ontspannen. Controle over je hartslag.
  8. Andere methoden die je ook kan gebruiken om je weerstand te verbeteren: grounding / koude therapie bij het douchen (afwisselend koud / lauw water / myofasciale oftewel triggerpoint therapie. Op de tips in punt 8 kom ik in een latere blog terug.

Als je gestresseerd bent door de aanwezigheid van het virus en je onderneemt geen van deze acties om voor jezelf te zorgen, dan kan je besluiten dat je 1 van de velen bent die zijn/haar gezondheid niet serieus neemt. Wees objectief, niet emotioneel! Want dat laatste is vooral een gevolg van de niet ondernomen acties die hierboven staan.

Sluiten