Vakantie! We zijn ondertussen een aantal dagen ver in het school – bouwverlof. Sommigen onder jullie hebben wellicht al aardig gewerkt om in summershape te geraken. Maar eens je op vakantie gaat, zou je dit resultaat niet 1-2-3 weg willen gooien. Hoe zou je van je verlof kunnen genieten zonder dat dit een negatief effect heeft op je reeds behaalde resultaat?

Ik geef je een aantal tips die je hiervoor kunt hanteren

1. Gebruik de energiebalans als leidraad

Uiteindelijk draait alles om de energiebalans, die de leidraad blijft voor jouw gewicht, ongeacht van welke producten deze afkomstig zijn. Meer weten over de werking van de energiebalans? Stuur een mailtje naar info@destinationfit.be.

2. Streef geen perfectie na

Als je op zoek gaat naar perfectie, dan weet je gewoon dat het vroeg of laat toch fout zal lopen. Het is niet de vraag of je op vakantie gaat toegeven aan een lekker dessertje, het is eerder de vraag wanneer je er aan toegeeft. Om zulke ‘zware gevechten’ te vermijden, is het belangrijk om controle te creëren (zie punt 3).

3. Pas het 80/20 principe toe

Als basis gebruik je dit principe waarbij  80% nutriëntrijke voeding is. De overige 20% kan je aanvullen met producten naar keuze, ook als deze minder nutriëntrijk is. Bepaal van tevoren wat het 80/20 principe voor je inhoudt, en niet op het moment zelf. Je gaat zelf merken wanneer je van tevoren voor jezelf controle gaat creëren, je betere keuzes zal maken. Misschien dus toch maar de raket in plaats van de magnum ;-)

4. Etiketteer geen producten

We geven producten graag de stempel ‘goed’ en ‘slecht’ of ‘gezond’ en ‘ongezond’ (Ja! Ook ik betrap me daar soms nog op). Maar je moet eigenlijk meer naar het volledige voedingspatroon kijken waarin iets wat je eet geïntegreerd wordt. Ondervind wat werkt voor jou!

5. Geniet!

Maak je een lifestyle eigen die je op een leuke manier kan volhouden voor de rest van je leven. Neem deze voedingstips in acht, wees niet te streng voor jezelf en geniet!

6. Wel/niet trainen op vakantie

Voor een aantal onder ons een moeilijke keuze. Maar als je op voorhand hiermee bezig bent uiteindelijk wel een makkelijk keuze. Verschillende mogelijkheden:

- je kijkt op voorhand waar een gym in de buurt van het hotel ligt, indien deze er niet zou zijn
- oefeningen met eigen lichaamsgewicht
- ​oefeningen met resistance banden (makkelijk mee te nemen in de reistas)

Geen inspiratie? Laat je vakantie programma op maat door jouw personal trainer maken.

Indien je vakantie gebruikt als pauze in jouw trainingsprogramma, is dit voor sommigen onder ons gevaarlijk! Doordat je niet zo actief bent op vakantie en meer eet, zet men weer een paar stappen terug. En daarna is het moeilijk om terug in het ritme te geraken. Dus best doordoen.

7. Doe wat werkt voor jou

Sommigen zien vakantie als een excuus, maar dat is eigenlijk verkeerd. Bekijk het als een uitdaging. Het gaat er niet om of iets nu wel/niet beschikbaar is, maar hoe graag je het wilt en dan uiteindelijk uitvoert.

Kijk wat voor jou het beste werkt zowel fysiologisch/psychologisch.

Geniet van je vakantie

en tot gauw in het Motion to Balance Training Center in Genk!

Heb je nog vragen? Of zoek je een personal coach in regio Genk? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Sluiten