We zijn ondertussen bijna 6 maanden onderweg in 2017. Het gaat rap he? Begin januari had je wellicht een aantal goede voornemens waaronder afvallen, meer bewegen, fitter worden, meer gezond eten en meer nee zeggen tegen bucht. De kans bestaat dat dit nog niet gelukt is, aangezien 8 op de 10 goede voornemens falen. Daarom heb ik 6 tips opgesteld waardoor de gestelde doelen voor 2017 alsnog behaald kunnen worden. Probeer hier spoedig mee aan de slag te gaan.

1. Wees concreet

Je wilt iets bereiken, maar je hebt jouw doel nog niet duidelijk opgesteld waardoor het een vaag verlangen blijft. Wanneer voel jij je fit of meer gezond? Hoe ga je dit voor jezelf opvolgen.. Meet ik dit? Hoe ga ik mijn progressie bijhouden. Wat zou het eindresultaat moeten zijn? Jouw identiteitsdoel stel je daarom voor jouw prestatiegericht doel.

2. Doelgericht plan opstellen

Heb je geen doelgerichte aanpak? Dan blijft het een kwestie van wensen en gissen. Niemand lukt het zijn doel te behalen zonder een doelgericht plan. Je bepaalt wie je wil zijn, waar je naar toe wil, wat dat brengt, en hoe je dat gaat bereiken

3. Realistische doelen

In 5 weken jouw summerbody of in 20 dagen tijd 8 kilo afvallen… Klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook! Je kunt beter investeren in een resultaat voor de rest van je leven, dan snelle maar tijdelijke vooruitgang. Daarom wordt bij Destination Fit gewerkt met 1 of meerdere periodes van 3 maanden.

4. Perfectie willen bereiken bestaat niet

Die pralines of koekjes van je collega op het werk, de zak chips ’s avonds laat voor tv, glas wijn bij het eten.. Je hebt hier wellicht eens aan toegegeven. En dan denk je: het is toch om zeep. Het maakt ineens niet meer uit welk plan je hebt. Maar probeer jouw falen te plannen, want het gebeurt sowieso toch. Het is noodzakellijk om jouw doel te behalen.

5. Wees je bewust van je oude gewoontes.

Jouw doel behaal je niet 1-2-3. Het is een proces van vallen en opstaan. Geleidelijk aan vervang jij je oude gewoontes in nieuwe. Maar dat gebeurt niet in 1 maand tijd. Trek daarom minstens 3 maanden hiervoor uit. Hou goed voor ogen wat je wil en durf om hulp vragen om hier te komen.

6. Vraag om hulp

Bij een blessure schakel je de kiné in, bij een gaatje de tandarts. Maar wanneer je wil sterker worden, afvallen, … dan ga je het ineens zelf doen? Zorg in ieder geval voor een persoonlijk plan van aanpak en laat je coachen. Daar help ik je graag bij.

Sluiten