Je herkent het misschien wel: een nieuw jaar, een nieuw begin... je stelt een doel. Misschien heb je al verschillende pogingen ondernomen om aan je doel te werken, maar na verloop van tijd vervaagt de focus en houd je het niet meer vol.

Hoe voorkom je dat je (snel) opgeeft?

Deze 3 tips helpen je om de focus vast te houden:

1. Wees specifiek

Zorg dat je niet te vaag bent in het formuleren van je doelstellingen, bijvoorbeeld: "Ik ga gezonder leven." Werk gedetailleerd uit hoe je dit wel gaat aanpakken.

2. Begin klein

Als je gezonder wil eten, onthou dan dat heel je eetpatroon drastisch veranderen zo goed als onmogelijk is. Focus eerst op tussendoortjes. Als dat lukt, ga je stap voor stap verderwerken.

3. Start rustig

Gewoontes veranderen is niet makkelijk: leg een basis, begin met gemakkelijke dingen. Als je hierin slaagt, is de slaagkans voor de moeilijkere zaken groter. Zeker als je al succes had met de makkelijke dingen.

Natuurlijk willen we allemaal zo snel mogelijk resultaat, maar dan schiet je meestal in een ‘kramp’. En die houd je niet lang vast. Het is belangrijk dat je voornemens niet als dwangmatige doelstellingen ziet, maar als ‘het kan’ en ‘het mag’.

Heb je ondersteuning nodig bij het waarmaken van je voornemens?

Aarzel dan niet om mij te contacteren.
Ik help je hier graag bij.

Contacteer me

Sluiten