Ga voor meer beleving tijdens je skivakantie!

Met 5 oefeningen op weg naar skiën zonder zorgen!

Binnenkort op skivakantie ? Dan is een goede voorbereiding onontbeerlijk! In het volgende filmpje vind je 5 oefeningen waarmee je aan de slag kan gaan om jezelf te behoeden van zware benen op de latten of preventief te werken op skiblessures. Je kan de oefening ieder apart uitvoeren met een bepaald aantal reeksen of herhalingen of in circuitvorm waarbij je meer het conditionele aspect onderstreept.

De oefeningen in het filmpje zijn gekozen volgens de methodiek van Functional Patters. En dat is er 1 van structurele integratie. De wat? Dit houdt in dat spieren bij een beweging nooit geïsoleerd zullen werken. Train je ze wel geïsoleerd, dan zullen ze nooit in staat zijn optimaal samen te werken.  Daarom is het beter, zoals in het filmpje, te trainen volgens je fasciale beweeglijnen (fascia zijn het bindweefsel rondom je spieren). Hierbij ga je merken dat er een betere connectie is tussen de verschillende lichaamsdelen. Dit zorgt dat je beweegkwaliteit erop vooruitgaat en je haalt hier meer beweegplezier uit.

Dus je hoeft zeker niet op skivakantie te gaan om deze oefeningen ook eens te proberen.

 

Wil jij meer beleving halen uit je skivakantie?

Destination Fit zorgt ervoor dat je met een doorgedreven 1-op-1 training op maat zo fit mogelijk op de latten staat. Neem vrijblijvend contact op.

Sluiten