'SPIERKNOPEN'

Je zult wellicht al gehoord hebben over de spierknopen. Maar eigelijk is deze benaming niet helemaal juist.

Even duiden: Fascia is het bindweefsel dat onze spieren en spiergroepen  omhult en verbindt. Het speelt een cruciale rol bij het ondersteunen hiervan en vermindert verder de wrijving tussen de weefsels tijdens bewegingen. Wanneer spieren overbelast raken, kunnen de fascia ook gespannen en verkrampt raken. Stress kan zelfs een trigger zijn voor deze spanning.

Het gevolg?

Die zogenaamde 'spier'knopen. Dit zijn hardnekkige gebieden in de fascia die de normale bewegingen functie van het lichaam wat verstoren.

HOE WERKT HET?

Bij een release oefening ga je op zoek naar de pijnlijke spots/'spier'knopen en houd het harde balletje (best geen tennisbal) erop, tot je de spier over het balletje voelt ontspannen.

Dit zorgt ervoor dat je:

  • meer ontspannen en vrijer beweegt.
  • meer connectie krijgt tussen de verschillende spiergroepen

--> de beweegkwaliteit stijgt!

Een rustige, diepe ademhaling tijdens de release oefening is een must!

MAAKT HET UIT ALS JE HET NIET DOET?

Op korte termijn merk je verschil, je beweegt beter. Maar zeker op lange termijn zal je hier een mooi voordeel uit halen, vermits je beweegkwaliteit, zonder ongelukken, optimaal/verbeterd zal blijven. Spreekt voor zicht dat je hierin consistent bent (3 tot 4x/week, 10'/keer, iedere keer een andere spiergroep aanpakken.

MAAKT HET UIT ALS JE HET NIET DOET?
Op korte termijn merk je verschil, je beweegt beter. Maar zeker op lange termijn zal je hier een mooi voordeel uit halen, vermits je beweegkwaliteit, zonder ongelukken, optimaal/verbeterd zal blijven.

Spreekt voor zicht dat je hierin consistent bent (3 tot 4x/week, 10'/keer, iedere keer een andere spiergroep aanpakken.

7 RELEASE OEFENINGEN KRIJG JE ALVAST ALS EINDEJAARSCADEAU!

Doe deze consistent op een vast tijdstip en je merkt dat je beweegkwaliteit erop vooruit zal gaan. Deze oefeningen beschouw ik echt als de 'moneymaker'. Omdat jij jezelf later dankbaar zal zijn dat je ze altijd gedaan hebt.

Klik hier voor de video's

Heb je nog geen lacrosse balletje in bezit om de oefeningen uit te voeren?

Sluiten